Echo’s

Standaard krijg je vier echo’s: de vitaliteitsecho, de termijnecho en de 13- en 20-wekenecho. Alle echo’s worden vergoed door je zorgverzekeraar. Alleen op indicatie, dus om medische redenen, worden er extra echo’s ingepland en deze kunnen dan ook in de praktijk in Boskoop worden gemaakt.

De vitaliteitsecho vindt plaats rond de 8e week van de zwangerschap. De echo wijst dan uit of de zwangerschap intact is.

De termijnecho vindt vaak plaats tussen de 9 en 12 weken van de zwangerschap. De echo wijst dan uit of de zwangerschap intact is en wanneer je bent uitgerekend.

De 13- en 20-wekenecho wordt aangeboden om de ontwikkeling en de organen van de baby te bekijken en om mogelijke afwijkingen op te sporen. Ook is het mogelijk om, als de baby in een goede positie ligt, het geslacht te bepalen. Deze uitgebreide echo’s zijn uiteraard vrijblijvend en niet verplicht. We raden deze echo’s wel aan. De 13- en 20-wekenecho’s worden gedaan door InZwang in Gouda of bij De Poort in Leiden

Echografie in eigen praktijk

Recentelijk hebben we onze eigen echografie aangeschaft. Met dit apparaat hoeven we onze echo’s niet meer uit te besteden, maar doen we deze nu zelf in onze praktijk in Boskoop. De vitaliteitsecho’s, termijnecho’s, groei-echo’s, ligging- of placenta lokalisatie-echo’s kunnen nu allemaal op de praktijk worden gemaakt.

Pretecho’s

Wij krijgen regelmatig vragen over zogenaamde pretecho’s, voor onder andere geslachtsbepaling vanaf 15 weken. Hiervoor kun je terecht bij een pret-echo-bureau. Let op: Deze echo’s zijn op eigen kosten en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.