3e Controle en verder...

Je bent nu ongeveer 16-17 weken zwanger. Tijdens deze afspraak is het mogelijk om naar het hartje van je baby te luisteren. Dit is altijd een bijzonder moment, waar we graag de tijd voor nemen. Neem gerust je partner, moeder of vriendin mee naar deze controle. Het is fijn om zulke bijzondere momenten te delen met dierbaren.

Verder bespreken we de uitslag van je bloedonderzoek, meten we je bloeddruk en beantwoorden we je vragen. Je krijgt van ons een verwijsbrief mee voor de 20 weken echo. De uitslag wordt tijdens de volgende controle besproken. Bij 22 weken is het mogelijk om je te laten inenten tegen kinkhoest. Hiermee is je baby beschermd en vervalt zijn eerste inenting. Deze inenting is kosteloos en wordt gegeven bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Voor meer informatie: www.22wekenprik.nl.

Controles

De volgende controles tot aan week 30 van je zwangerschap zijn steeds om de 4 weken. Vanaf week 30 willen we je graag om de 2-3 weken zien. Vanaf week 37 zijn de laatste controles in zicht en zien we je graag wekelijks op de praktijk. Tijdens deze controles* meten we je bloeddruk, luisteren we naar het hartje van de baby en bepalen we de groei van de baby. Uiteraard is er genoeg ruimte om vragen te beantwoorden. Je bent ook nu van harte welkom om partner, moeder, vriendin of andere dierbaren mee te brengen naar de controleafspraken.

*Let op! Dit is een standaard controleschema. Hier wijken we regelmatig van af, omdat we geloven in persoonlijke zwangerschapsbegeleiding. Geen zwangerschap is immers hetzelfde.