1e Controle

Dit is je eerste zwangerschapscontrole. Graag nemen we genoeg tijd voor jou (en je partner) om met elkaar kennis te maken. Een zwangerschap is bijzondere, maar bovenal een spannende tijd. De ingevulde vragenlijst is een prettige leidraad tijdens dit gesprek en zal als basis fungeren voor jouw persoonlijke zwangerschapsbegeleidingsplan.

We kijken samen naar jouw menstruatiecyclus om zo een inschatting te maken van de termijn van de zwangerschap. En verder maken we een afspraak voor de termijnecho. Deze besteden we niet meer uit, maar met de recente aanschaf van een eigen echografie kunnen we de termijnecho zelf doen.

Niet vergeten!

We willen je vragen om je verzekeringspasje en identiteitsbewijs mee te nemen naar de eerste afspraak. Gebruik je medicijnen? Neem de bijsluiter of de verpakking mee naar je eerste controle. Zo kunnen we direct zien of er eventuele bijwerkingen zijn, die van invloed kunnen op jou of de baby gedurende de zwangerschap en/of tijdens of de bevalling.

Prenatale screening

Heb je behoefte aan meer informatie over screening, de NIPT of combinatietest dan verwijzen we je graag naar de website van het RIVM. Heb je nog vragen hierover, dan kun je dit aangeven op het intakeformulier en bespreken met je verloskundige.

De bekende Woezel & Pip koffer met diverse folders over zwangerschap, gezondheid, voeding en een leuke attentie krijg je van ons natuurlijk ook mee naar huis.

Download hier het intakeformulier